A Ciovo-szigeten üzemelő Konoba Duga egy eldugott öböl feletti dombon fekszik, hatalmas teraszát olajfák, szőlőtőkék és mediterrán növények szegélyezik. A leginkább hobbitelekre hasonlító vendéglátóhelyig bozótos, hepehupás földúton zötykölődünk, de utólag elmondhatom, ennyi kellemetlenséget bőven megért.
Hátradőlünk a puritán rönkpadokon, kezünkbe veszünk egy pohár bort és mindaddig élvezzük a látványt, a lemenő napot, a lágy szellőt, amíg tányérjaink meg nem telnek a dalmát halpörkölttel, a brodettel. Mennyei ízek, ajánlom mindenkinek, aki a magyar halászléhez hasonló ételt szeretne enni Horvátországban.
Hátradőlünk a puritán rönkpadokon, kezünkbe veszünk egy pohár bort és mindaddig élvezzük a látványt, a lemenő napot, a lágy szellőt, amíg tányérjaink meg nem telnek a dalmát halpörkölttel, a brodettel. Mennyei ízek, ajánlom mindenkinek, aki a magyar halászléhez hasonló ételt szeretne enni Horvátországban.
Az egyszerű asztalokat az olívás üvegekben tükröződő tenger és a lemenő nap képe díszíti. |